Kurera är forumet för naturlig hälsa och livsstil. Vi brinner för att du som läsare ska må så bra du bara kan, både kroppsligt och själsligt. Att investera i din hälsa är det bästa du kan göra för dig själv och det vill vi hjälpa dig med genom att informera, motivera och inspirera.

Vi är övertygade om att bra näring, en aktiv och naturlig livsstil, avkoppling, en god nattsömn och en positiv inställning till livet är nyckelingredienser för att hålla sig frisk och må bra.

På Kurera älskar vi mat för hälsan, naturlig skönhet och träning och allt annat som gör gott för kropp och själ. Självklart med ett klimatsmart och kretsloppsvänligt tänk dessutom.

I såväl vår papperstidning som på vår webb och sociala medier hittar du läsvärda artiklar, de senaste rönen och de bästa tipsen och redskapen för det hälsosamma liv du vill leva. Och i Kureras podcast ”Så mår jag bra”, intervjuar jag intressanta personer om hälsa och går på djupet om vad de själva gör för att må bra. Vi producerar även rörligt material där våra experter pratar om ämnen som till exempel mage, sömn, hud och skönhet. 

Två gånger i veckan skickar vi även ut vårt populära nyhetsbrev där vi erbjuder en mix av aktuella artiklar, härliga recept och tipsar om våra poddar och events. Just events är något vi vill satsa extra på framöver, då vi fått en så fin respons på våra senaste events ”Kvinnohälsa” och ”En stressfri söndag” med yoga och gongbad. Det finns verkligen ett stort sug efter fysiska events igen efter pandemin.

Hälsotrenden har nog aldrig varit starkare än den är nu och vi vill vara den plats våra läsare går för att hitta inspirationen till att leva ett hälsosamt liv i balans.

Lite kuriosa om Kurera

Första numret av papperstidningen Kurera gavs ut 1999 och idag når den cirka 85 000 läsare per utgåva. Tidningen distribueras till ett 60-tal hälsokostbutiker där den delas ut till kunder. Sedan 2021 går det även att prenumerera på tidningen och få den hem direkt i brevlådan. Det finns i dag ca 1 700 prenumeranter.

2012 startades Kurera.se, Sveriges bästa wellnesportal för information, tips och inspiration till just det aktiva och hälsosamma liv du vill leva. Hemsidan har i dag cirka 3 miljoner unika besökare under ett år och 62 000 per vecka.